Setup Menus in Admin Panel

Cardio treeni on tehokas – kokeile 4 liikkeen tehotreeniä

Cardio treeni on tehokas treeni, joka nostaa sykettä ja kuntoa. Treeni voi olla myös tehokas ja kompakti ajallisesti, jolloin sen voi tehdä vaikkei aikaa olisikaan niin paljoa käytössä.

Cardio treeni – mistä on kyse?

Cardio on treenimuoto, joka hengästyttää ja nostaa sykettä. Se kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Jos mukaan mahduttaa myös lihaskuntoliikkeitä, voi myös lihaskestävyyttä harjoittaa samalla kertaa.

On hyvää huomioida, ettei korkeasykkeinen treeni yksinään johda parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen – tarvitaan myös peruskuntotreeniä sekä lihaskuntotreeniä. Monipuolisuus on suositeltavaa, sillä tällöin kunnon eri osa-alueet kehittyvät parhaiten.

On hyvä myös huomioida, ettei cardio treeni sovi välttämättä aloittelijalle tai jos on tiettyjä vaivoja tai sairauksia. Epävarmoissa tilanteissa on aina hyvä konsultoida terveydenhuollon ammattilaisen kanssa – esimerkiksi jos on korkeaa verenpainetta tai muita perussairauksia.

Miten alkuun?

Peruskunnon kehittäminen on tärkeä ensiaskel kunnon kehittämisessä. Cardio tai HIIT-treeni sopii myös kokonaisuuteen, samoin kuin lihaskuntoharjoittelu. On hyvä huomioida, että pelkkä cardio-treeni ei kehitä kuntoa optimaalisesti, vaan mukaan tarvitaan myös muunlaista liikuntaa. Cardio on kuitenkin hyvä treenimuoto ja se nostaa niin sykettä kuin kuntoakin, kunhan myös lepopäiviä muistaa mahduttaa treeniohjelmaan.

Cardiota kannattaa mahduttaa viikko-ohjelmaan yleensä 1-2 kertaa ja keskittyä muihin kunnon alueisiin muuten. Tällöin kokokonaisuus pysyy sopivana ja aikaa jää myös matalampitehoiseen treeniin ja palautumiseen.

Miten sitten vauhtiin treenaamisessa? Nappaa alta 4 liikkeen tehotreeni ja aloita treenit jo vaikkapa tänään!

treeni kehonpaino

4 liikkeen tehokas cardio treeni

Kuten aina treenatessa, muista alkuveryttely! Lähde nostattamaan sykettä pikkuhiljaa ja ennen varsinaista treeniä alkuveryttele noin 10 minuuttia esimerkiksi kävellen, hölkäten tai pyöräillen. Venyttele myös päälihasryhmät.

Sitten varsinaiseen treeniin. Tee jokaista liikettä 30 sekuntia:

Kyykkyhyppy – punnerrus

Lähde liikkeelle kyykystä. Hyppää ylös kädet nostaen ylös ja palaa takaisin kyykkyyn. Hyppää punnerrusasentoon ja tee naisten/miesten punnerrus.

Kevyemmässä versiossa voit jättää alun hypyn pois ja tehdä ainoastaan ojennuksen ylös kädet nostaen.

Askelkyykky vuorojaloin

Ota lantion levyinen haara-asento. Ota askel eteen ja kyykisty niin, että takimmaisen jalan polvi käy lähellä maata. Ponnista takaisin lähtöasentoon ja tee myös toisella jalalla. Muista pitää polvet ja varpaat liikkeen aikana samaan suuntaan.

Naruhyppely

Ota avuksesi hyppynaru. Hyppele narulla tasajalkaa, vuorojaloin tai vaihdellen.

Yhden jalan maastaveto

Ota lantion levyinen haara-asento. Astu askel eteen ja vie kädet vartalon jatkeeksi pään päälle samalla vartaloa kallistaen lattian myötäiseksi. Pysy asennossa hetki ja palaa lähtöasentoon. Toista toisella jalalla. Pidä tukijalan polvessa pieni koukistus.

***

Haluatko lisää treenivinkkejä? Tutustu Kevyempi Olo -treeniohjelmiin.

Mari
Author: Mari

11/09/2021
Copyright 2017-2021 Kevyempi Olo. Kaikki oikeudet pidätetään.