Kirjaudu

10 joululahjavinkkiä hyvinvointiin liittyen

Joulu on kohta ovella. Jos kaupoissa juokseminen ei oikein houkuttele jouluruuhkissa, niin ohessa muutama joululahjavinkki hyvinvoinnista kiinnostuneille. Lahjat voi kätevästi tilata verkosta, joten kaupoissa ei ole välttämätöntä käydä. Helppoa kuin mikä siis! 


1.Sykemittari, -sormus tai -koru

Sykemittari on hyvä lahja aktiiviselle liikkujalle. Jo vuosia tarjolla on ollut useita vaihtoehtoja, joista valita. Vertailu saattaakin olla työlästä, koska markkinoilta löytyy niin monia vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Liikunnan harrastajalle esimerkiksi Suunnon ja Polarin laitteista voi löytyä hyviä vaihtoehtoja. Näitä löytyy monista urheilukaupoista, kuten Stadiumista. Esimerkiksi Suunto Sport Wrist Hr mittaa sykkeen ranteesta. Toisaalta Polarilta löytyy myös hinta-laatusuhteeltaan hyviä vaihtoehtoja kuten M300 ja myös sykkeen ranteesta mittaava Polar M430. Jos haluat trendikkäämmän vaihtoehdon, niin miten olisi OURA-sormus? Tai jos lahjan käyttäjä arvostaa enemmän ulkonäköä, niin ehkä korumainen Bellabeat?


2. Reppu tai laukku

Voisiko lahjan saaja tarvita uutta reppua tai laukkua? Vapaa-aikaan, urheiluun tai vaikka kouluun / töihin? Sellaisia löytyy monista kaupoista. Esimerkiksi Scandinavian Outdoorista löytyy myös retkeilyhenkisempiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi Fjällrävenin reput ovat suosittuja ja niistä löytyy paljon värivaihtoehtoja.


3. Lahjakortti vartalo- tai kauneushoitoon

Varsinkin naishenkilöt voivat arvostaa jotain arjen luksusta, jota ei välttämättä itse tulisi ostettua. Esimerkiksi kauneus- tai vartalohoidot voivat toimia. Valitse paikallinen suosikkisi – esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Jolie spa:sta löytyy luonnonkosmetiikkaa, kivoja joulupaketteja ja monenlaisia hoitoja. 


4. Kirjat, kortit ja lehdet esimerkiksi stressinhallintaan liittyen

Jos lahjansaaja haluaa pientä aktiviteettia tai vaikka rauhoittua kiireen keskellä, niin esimerkiksi stressinhallintakortit tai unikortit Hidasta Elämää -sivulta, aikuisten värityskirjat tai reseptikirjat voivat olla mukava vaihtoehto. Tai ehkäpä jokin urheilun tai hyvinvoinnin lehtitilaus lahjaksi?


5. Pehmeät paketit, kuten oloasu, pipo, hanskat, lämpöiset sukat

Tähän vuoden aikaan jokin lämmin vaate voi olla myös mukava lahja. Jos kaupoissa ei jaksa juosta, niin esimerkiksi oleskeluvaatteita löytyy mukava valikoima useastakin nettikaupasta – esimerkiksi Sportamorelta – tai muista urheilukaupoista. Koska varsinkin vaatteiden koon arvaaminen voi olla välillä arpapeliä, niin kaupoissa yleensä on palautusoikeus. Pipot, hanskat ja sukat ovat toki koonsa puolesta varmempi valinta. 


6. Hyvinvoinnillinen tietokirjalahja

Syksyn mittaan on julkaistu monia kiinnostavia hyvinvointi- ja urheiluaiheisia kirjoja. Miten olisi vaikka Reijo Laatikaisen Pötyä pöydässä tai Lihastohtori 2?


7. Lahjakortti treeneihin / salille

Voisiko lahjansaaja pitää lahjakortista treeneihin? Joogan ystävälle esimerkiksi lahjakortti (3-12 kk) verkkopalveluun kuten Yogaia, niin treenejä voi tehdä joustavasti milloin vain. Tai ehkä lahjakortti lähisalille? 


8. Retkeilyvaruste kuten monitoimityökalut

Retkeilyn ystävälle miten olisi esimerkiksi monityökalu, termospullo, takeaway-muki tai ensiapulaukku? Näitä löytyy monista retkeilykaupoista ja esimerkiksi Scandinavian Outdoorista myös kotiin tilattuna. Vaativammalle retkeilijälle esimerkiksi Victorinox SwissTool Spirit voi olla sopiva valinta. Myös edullisempia hyviä vaihtoehtoja löytyy samalta merkiltä. 


9. Uuden liikuntalajin kokeilukerta

Miten olisi kokeilukerta johonkin uuteen liikuntalajiin? Kiipeilyä, keilailua, personal trainer -treenit, curlingia tai vaikkapa tankotanssia? You name it – vaihtoehtoja löytyy. 


10. Firstbeat-hyvinvointimittaus

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, miten olisi Firstbeat-hyvinvointimittaus? Kyseessä on sykevälivaihteluun perustuva mittaus, jonka avulla voi paremmin ymmärtää omaa palautumista, unen laatua ja yleisemminkin hyvinvointia. Mittauksen voi tilata myös Kevyempi Olo -sivustolta. 


Vaihtoehtoja on monia. Liikkeelle voi lähteä vaikkapa harrastuksista tai siitä, että mitä uutta lahjansaaja voisi kokeilla. Tai ehkä lahjansaajalla on jokin haaste, johon hän haluaisi apua? Tai voisitteko kenties tehdä yhdessä jotain liikunnallista? Tsemppiä ideointiin! 

  

   

p.s. Artikkeli sisältää joitakin affiliate-linkkejä yhteistyökumppaneiden sivuille.  Sivuston tietosuojakäytännöt 

Copyright 2017-2019. Kaikki oikeudet pidätetään.